Drie weken na de Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, werd afgelopen zaterdag in Vresse-sur-Semois de South Belgian Rally georganiseerd, de twee wedstrijd van het BRC. Net als toen in Sint-Truiden was het BMA Hyundai i20 Junior Team ook nu op de afspraak. Cédric Cherain et Damien Withers eindigden als tweede, terwijl Bastien Rouard en Amandine Cornet als vierde eindigden.

Twee Hyundai’s i20 N Rally2, klaargestoomd in de ateliers van Bernard Munster, zakten zaterdag af naar Vresse-sur-Semois om deel te nemen aan een sterk bezette South Belgian Rally. Cédric Cherain had meteen het goede ritme beet. Alleen jammer van die spin en de tien seconden tijdverlies in de lastige klassementsrit van Hayons. Een foutje dat niets afdeed aan het vertrouwen van de Hyundai-rijder die de eerste ronde afsloot met een snelste tijd in Nafraiture. Zaterdagnamiddag was hij opnieuw de beste in Nafraiture en voegde hij er nog een ritzege aan toe in Bellefontaine waarna Cherain opschoof naar de derde plaats. Tijdens de laatste lus van vier klassementsritten schoof hij meteen op naar de tweede plaats om vanaf dat moment beginnen druk uitoefenen op de leider. Cherain won nog eens twee ritten maar de zege ging uiteindelijk naar Maxime Potty. Cherain eindigde als tweede op 10.5 sec.
 
“Allereerst wil ik Maxime Potty feliciteren met verdiende zege”, zegt Cédric Cherain. “We hebben echt hard gereden, maar het ontbreekt ons nog een klein beetje aan ervaring om de Hyundai echt in detail af te stellen waardoor we voluit kunnen meestrijden voor de zege. Zaterdagochtend hebben we een foutje gemaakt. Het zijn die kleine details die uiteindelijk het verschil maken. We gaan nu alles met een heldere blik analyseren. Dit is een mooie tweede plaats en we hebben opnieuw aangetoond dat we op niveau zitten. De dag dat we een perfecte rally rijden is de dag dat we meedoen voor de zege. Maar al met al is dit een positief resultaat.”

Bastien Rouard, die voor het eerst dit seizoen Amandine Cornet naast zich kreeg om de nota’s te lezen, maakte gestaag progressie en eindigde uiteindelijk net naast het podium. De eerste lus was een moeilijke met enkele foutjes tot gevolg. Nadien ging het hem beter af en eindigde Rouard met zijn Hyundai i20 N Rally2 in de kleuren van B&N Métal als vierde.
 
“De rijders voor ons hebben stuk voor stuk veel meer ervaring met een Rally2-wagen dan ik. Desondanks zaten we hen tegen het einde van de dag toch op de huid en zetten we zelfs gelijkwaardige tijden neer, wat positief is voor de toekomst”, aldus Bastien Rouard. “Als je binnen anderhalve seconde van de scratchtijd zit, betekent dat dat je veel werk verzet en dat het begint te lukken. Na nauwelijks twee rally’s hebben we veel progressie gemaakt. Voor wat betreft het kampioenschap doen we met de punten van de vierde plaats een goede zaak. Dit alles belooft veel goeds voor de Ardennen Rally en de Rally van Wallonië die eraan komen. In mijn regio zullen we in topvorm zijn”.
 
Na de Rally van Haspengouw is dit opnieuw een goed resultaat voor het BMA Hyundai i20 Junior Team. De volgende twee BRC-wedstrijden zijn de Rallye des Ardennes, een Cup-wedstrijd, en de TAC-Rally die meetelt als de tweede Championship Event.

Bron en foto’s BMA