BRC Masters Logo

De tweede manche van de BRC Master Cup, waarvoor alle resultaten meetellen, wordt aanstaande zaterdag verreden in de South Belgian Rally. Nadat hij de eerste manche en tevens zijn thuisrally miste wegens een lang vooraf geplande vakantie, is titelverdediger Jimmy D’hondt weer van de partij met zijn Ford Fiesta Rally2. De Limburger start in Vresse-sur-Semois als favoriet, al was Roger Hodenius in Haspengouw wel erg snel met zijn Citroën C3 Rally2… tot hij van de baan schoof op de allerlaatste proef. Roger Hodenius wil ongetwijfeld beter scoren op de snelle proeven van de South Belgian Rally, waar Richard Pex vorig jaar al ervaring heeft opgedaan. 

Achter de Rally2’s, vinden we de snelle Porsches van Henri Schmelcher en Christophe Daco. Nog snelle 50ers met achterwielaandrijvers zijn de BMW-toppers Franky Boulat, Dany Claesen en vooral Rainer Hermann, die in Historic af te rekenen heeft met Patrick Deblauwe en Olivier Breittmayer. 

Kortom, het startveld in de BRC Master Cup is weer erg uiteenlopend en gevarieerd in de South Belgian Rally. De wedstrijd telt 12 klassementsproeven over 152 km, verreden tussen 8h en 18h in de omgeving van Vresse-sur-Semois. 

BRC 2WD logo

Faustin Lahy mikt op de dubbel
Met 17 deelnemers aan de start, is de 2WD Trophy goed bezet in de South Belgian Rally, de tweede manche van het Kroon-Oil BRC. Na zijn mooie overwinning in de Rally van Haspengouw, kan Faustin Lahy de dubbel scoren in Vresse-sur-Semois. Maar, ook Bruno de Wilde, tweede in de openingswedstrijd, mikt op een overwinning in zijn Renault Clio RS. Thomas Delrez bewees vorig jaar in de Spa Rally al dat hij de snelheid heeft om een manche van de 2WD Trophy te winnen. Dat kan zeker gezegd worden van Laurent Mottet, die bij Sébastien Loeb Racing een Peugeot 306 ging huren. Ook Bart Vandevelde, vierde in Sint-Truiden, wil goed scoren in Vresse-sur-Semois. 

Outsiders zijn Jérôme Linchamps (206), Guy Grosjean (205), Olivier Delbruyère (Golf), David Schmetz (C2-R2), Laurent Vanton (Clio), Cédric Schmidt (Corsa), Eric Cognaut (Clio), Olivier Morelle (Escort Mk1), Grégory Vanherle (106), Philippe Hurdebise (Saxo), Frédéric Close (Clio) en Nicolas Vandervelde (106).