Ook Eric Cais op de Azoren!

 • Het ADAC Opel Rallye Junior Team gaat ook in het seizoen 2023 de internationale uitdaging aan: net als vorig jaar stapt het ervaren Stohl Racing team, als titelverdediger in het Junior European Rally Championship (JERC), in een Opel Corsa Rally4 (header foto media@opel.com) die wordt gepiloteerd door Timo Schulz, de kampioen van vorig jaar van de ADAC Opel e-Rally Cup.
 • Zo ziet de nieuwe Hyundai i20 N Rally2 (Hyundai Espagna) van Oscar Palomo Ortiz er uit, klaar voor zijn officiële debuut in de Rally Sierra Morena.
 • Vandaag ( 15 maart ) was de officiële presentatie van de nieuwe Škoda Fabia RS Rally2 die het Recalvi-team in handen zal krijgen voor José Antonio “Cohete” Suárez / Alberto Iglesias.
 • De Rally van de Azoren ( Azores Rally ) telt dit jaar niet mee voor het ERC maar het blijft een geliefde rally voor veel piloten. Zo hebben Andreas Mikkelsen en Ole-Christian Veiby al toegezegd. Ook Seb Loeb rijdt er met de nieuwe Škoda Fabia RS Rally2 van TokSport WRT! Voor Seb en OC is het de eerste keer dat ze op de Azoren deelnemen…
 • Vandaag 15 maart kwam ook de aankondiging van Eric Cais dat hij zal deelnemen op de Azoren …
 • Zeer goed nieuws voor Florent Todeschini, die zojuist heeft aangekondigd dat hij met de Hyundai i20 Rally2 van 2C Compétition in het Franse gravelkampioenschap zal starten. Vorig seizoen werd hij vice-kampioen.
 • Rally Barbados zal toetreden tot de nieuwe TER W-serie. De Sol Rally Barbados, die op 10 en 11 juni zijn 33e editie viert, is het grootste motorsportevenement in het Caribisch gebied en de laatste toevoeging aan de nieuwe serie na Otago Rally, Rallye Antibes Côte d’Azur en Rally Terra Sarda. Op Barbados zegevierden in het verleden reeds namen als Kris Meeke en Ken Block. Elfyn Evans, Simon Jean-Joseph en Toni Gardemeister hebben ook al deelgenomen.
 • Andreas Mikkelsen kondigde ook aan dat hij zal deelnemen aan de Mythical Cars Rally in Lombardije (Italië). Deze rally is nieuw en wordt mede-georganiseerd door Andrea Adamo (remember 😉). Hij zal deelnemen met de voor hem mythische Škoda Fabia S2000 waar hij in het begin van zijn carrière mee reed en 2x IRC-kampioen werd.
 • De FFSA is verheugd Pirelli te verwelkomen als bandenleverancier voor het VHC Franse Rally kampioenschap 2023.
 • Team Minerva Oil by GBi presenteert maar liefst 8 teams op de Rallye du Touquet! Daarvan 5 Rally2-wagens die worden uitgerust met Michelin-banden. In het team oa Eric Camilli, Léo Rossel, Luc Giroux, Denis Millet, Thomas Chauffray, …
 • Achtendertig teams met Clio Rally5 zullen aanwezig zijn op de Le Touquet – Pas-de-Calais Rally en willen opvolgers worden van Thomas Chauffray en Tom Pieri, de Clio Cup-winnaars van 2022.
 • M-Sport tekent voor zijn 400ste Fiesta die in rally-versie R5/Rally2 werd afgeleverd ..
📸 M-Sport
 • Wat een weekend in aantocht: Rallye Le Touquet, South Belgian Rally, Short Rally Moorslede en WRC Mexico …
 • Het rallywapen van Bert Coene werd voorgesteld…
 • En de Fiesta van Jimmy D’Hondt.
 • In de Shortrally van Moorslede maakt Juliette Tsjoen (dochter van Pieter) haar debuut als co-pilote aan de zijde van Tim Van Parijs in de Renault Clio Rally5. Zij krijgen nr 9 op de deuren.
📸 PTR Racing