Na de sneeuw van Zweden en een pauze van meer dan een maand, schiet het WRC deze week weer op gang in Midden-Amerika waar de hitte en de hoogte een grote rol kunnen spelen! Sterker nog, na een afwezigheid van twee jaar vanwege de pandemie, is Mexico terug in het wereldkampioenschap rally, het derde evenement van het seizoen.

De stad Léon, gevestigd in het midden van het land in de staat Guanajuato, organiseert de “festiviteiten” voor de eerste gravelrally van het jaar, waar de tweeëndertig deelnemers drieëntwintig etappes zullen afleggen om in totaal 320,23 km tegen de tijd af te leggen.

Rally Mexico 2023 logo

Onder de 32 teams zijn er 10 rally1 en 15 rally2-teams. Zoals aan het begin van het jaar in Monte Carlo zal het deelnemersveld identiek zijn binnen de drie fabrieksformaties met bij Toyota: Rovanperä, Evans, Ogier en Katsuta op vier Yaris Rally1. Hyundai koos ervoor om Sordo naast Neuville en Lappi te nomineren om de drie i20 Rally1’s van het Koreaanse team te besturen. En ten slotte zullen Tänak en Loubet bij M-Sport de vertegenwoordigers zijn van het Britse team met Jourdan Serderidis op een derde Ford Puma Rally1 in privé-modus.

📸 Hyundai Motorsport GmbH Mexico 2020

Met een uurverschil van +7 uur tov België zullen zowel de shakedown als de KP’s voor ons eind de middag tot begin van de nacht betwist worden. Donderdag hebben de piloten de shakedown waarna er twee superstages volgen. Vrijdag staan ​​er acht KP’s op het programma (128,01km) met twee lussen van drie proeven en tot slot weer twee superspecials. Negen KP’s (128,61 km) voor zaterdag en vier KP’s op zondag aan het einde van de middag met vanaf 19.18 uur de PowerStage.

Van Belgische zijde dus Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Jourdan Serderidis, Fred Miclotte en Nicolas Gilsoul aan de start. Grégoire Munster is ook aanwezig maar doet enkel de Recce ( met Lara Vanneste als co ).

2020 FIA World Rally Championship / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Toyota Gazoo Racing WRT

📸 Toyota Gazoo DAM, Hyundai Motorsport en M-Sport Media ( Mexico 2020 )

De timing ( tijd Mexico – België +7u ):

Het parkoers in Google Maps: Rally Guanajuato México 2023 – Google Maps

De deelnemers:

📸 M-Sport Media Mexico 2020