Mārtiņš Sesks en dubbele KP-winst voor Robert Virves ( met Hugo Magalhães als co ) in de namiddag. Craig Breen won de afsluitende PowerStage! In de laatste KP kreeg de leider in de rally Mikka Heikkilä een lekke band waardoor hij alle kansen verloor. Hayden Paddon – die er een fantastische dag op zitten heeft – was deze namiddag al opgeklommen naar plaats 2 en over Mads Østberg gesprongen om deze spannende Rally de Fafe te winnen! Georg Linnamäe klimt zo onverwacht nog op het podium. Een schitterend begin van de Europese campagne voor Paddon en Kennard. Lekkende banden ( en het waren niet enkel Pirelli’s 😉 ) die wel vaak voorkomen op het rotsachtige parkoers van Noord-Portugal, waren dus in deze rally van bepalend belang. Ook Craig Breen verloor zo gisteren alle uitzicht op winst!

Pech in de laatste kilometers voor Mikko Heikkilä en Samu Vaaleri. Twitter ERC.
Top 10

De volledige eindstand

De winnaars van deze Rally Serras de Fafe, Felgueiras, Boticas, Vieira do Minho e Cabeceiras de Basto

📸 ERC Media