De deelnemerslijst voor de Rallye Le Touquet heeft vorm gekregen. De start van het Franse rallykampioenschap ziet er veelbelovend uit. In totaal bijna 200 teams ( waaronder ook een 10-tal Belgische piloten ) zullen starten in de diverse categorieën!

Le Touquet 2023

Deze 63ste editie vindt plaats in het teken van verandering met een aangepast parcours ten opzichte van 2022. Bepaalde trajecten (Camiers, La Calotterie) die de voorbije jaren afwezig waren, maken een comeback. Maar het is vooral in Le Touquet dat de verandering het meest merkbaar zal zijn. Na drie edities keert de rally terug naar de zeedijk. Podium, gesloten park en servicepark keren terug naar het kustgedeelte van het resort Le Touquet.

Wat de deelnemers betreft, verwachten we, zoals elk jaar, meer kandidaten, met de verlaagde instapprijs voor teams uit het departement Hauts-de-France plus het aanhoudende succes van de promotieformules Renault, Stellantis Cup en andere Michelin Trophy’s.

De supporters van Stéphane Lefebvre zullen hun favoriete piloot vinden. Winnaar van de Finale van de Coupe de France in 2021 en het Belgisch Kampioenschap in 2022, de voormalige Citroën-piloot in het WRC heeft zijn talent al lang bewezen. Op de wegen van Le Touquet zal hij, rijdend in een Porsche GT+, een extra facet toevoegen aan zijn talent tot grote vreugde van de toeschouwers.

Le Touquet 2023

“Het succes van de finale van de Coupe de France, die half februari plaatsvond in Béthune, toonde de kwaliteit en professionaliteit van de teams, officials en vrijwilligers van de Hauts-de-France League. Laten we onze reputatie van organisatie waarmaken. Laten we voorzichtig en waakzaam zijn door de veiligheidsinstructies te respecteren, zodat deze 63e Le Touquet – Pas-de-Calais Rally het niveau van de vorige edities haalt. Ik wil de heer Daniel Fasquelle, gedeputeerd-burgemeester van Le Touquet, het Gewest, het departement en de burgemeesters van de betrokken gemeenten bedanken voor hun niet aflatende steun. Dankzij hen zijn de kleine wegen van Pas-de-Calais al dertig jaar een hoogtepunt van het Franse kampioenschap.” aldus Jean-Marc Roger ( Président du Comité d’organisation du Rallye Le Touquet – Pas-de-Calais ).

Fijne rally allemaal!

De laatste info | onboards van de proeven | Timing.

Info & foto’s Rallye Le Touquet